Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

M e n n e i s y y s

Jokainen keppari ansaitsee oman menneisyyden. Eikö niin? Täältä voit lukea minun rakkaiden ratsujeni menneisyydetä.

Waldo De Lorette

"Aikaisin aamulla eräs De Loreatin-siitolan työntekijöitä meni laitumelle katsomaan miten voi kantavana oleva Loreat Desing tamma. Hän meni raikkaassa aamu ilmassa auringon noustessa ja laitumen portille päästessään häntä odotti yllätys:

Nuori varsa loikki pukkihypyin ympäri laidunta. Loreat Desing laidunsi rauhallisesti varsan temppuilessa. Varsa lähti mielettömän kovaan laukkaan. Se tuli kohti porttia ja aloitti elämänsä ensimmäisen tukimusretken siitolalle. Varsaa otettiin kiinni seuraavat 45 minuuttia. Kaikesta päätellen varsa oli terve. Ja mikä parasta (ehkä liiankin) utelias..."

Waldon elämä siis alkoi onnellisesti. Waldo saapui meille viime syksynä elokuussa. Waldo oli ensimmäinen kepparini.

Denvere

"Denver seisoi karsinasaan ja kuuli ääniä. Se likaiseen karsinaan astui tyttö joka satuloi sen kovakouraisesti. Sitten mentiin. Suoraan selkään ja esteradalle. Denver ei muista kertaa jolloin sillä olisi lämmitelty. Kannukset painautuivat rajusti sen kylkiin. He lähestyivät korkeaksi kohotettua estettä. Ylitys, pudotus, kovasti monta kertaa raippa. Sitten tultiin kovaa vauhtia mutkaan. Liian kovaa. Denverin jalka luiskahti, se kaatui."

Kaikki hevoseni eivät saaneet yhtä muikavaa menneisyyttä kun Waldo. Nytkin vielä Denverin jalkaa vaivaa paha polvivamma. Denveriä ei voi rasittaa ja se oli kerran jo täälläkin kuolla. Se nimittäin joitui pahaan rasitukseen ja jalka viottui. Denver saapui meille (jos Waldo saapui torstaina) niin Denver tuli suraavana sunnuntaina.

Shadow Glitter

"Jälleen kerran uusi ratsastaja saapui. Hän tuli Varjon luo ja tapputeli sitä. Eikö hevoset voi saada rauhaa? Eivät ilmeisesti. Nuori tyttö saapui sen karsinaan satula ja suitset mukanaan. Hän nosti satulan Varjon selkään. Varjo luimisti korvansa. Se näykkäisi tyttöä. Tyttö löi sitä päähän. Varjo saatiin satuloitua ja se talutettiin ulos. Varjo oli mukisematta ja kunnes käskettiin keskiympyrälle. Oli taas yksi "hirveä" estetunti. Kun Varjo käskettiin uralle se nosti kyllä siististi laukan. Esteen lähestyessä se jännitti lihaksensa. Se hyppäsi. Ei tosin esteen yli vaan sivulle. Se oli juuri ennen estettä luimistanut korvansa. Tyttö kiljahti ja putosi alas kookaan friisiläisen selästä."

Varjo asui siis ennen Järven ratsastuskoulussa. Siellä ei käyty paljon maastossa ja sen takia Varjo sai huonon tavan: näykkimisen, sitä Varjo ei ikinä tunnu lopettavan.

Blue Classic

"Lasi seisoskeli karsinassaan. Sen omistaja Aozora oli sisällä tietokoneella. Hän oli myymässä lähes kaikkia hevosiaan pois. Lasi ei ollut varma oliko sekin listalla. Sen viereisessä karsinassa asunut Hitu oli lähtenyt eilen. Samassa tallin ovi aukesi. Lais tuli uteliaasti paikalle katsomaan mitä oli tapahtunut. Aozora tuli sen karsinaan ja talutti sen ulos. Hän kertoi innostuneena että Lasista oli tarjonnut tyttö. Ja niin Lasi päätyi meille."

Lasi oli menossa eräälle toisellekin mutta tämä ilmeisesti perui. Lasi ei ole ollut meillä pitkään mutta se on nyt minun lempikepsuni.

Jamilie

"Talutin tallikoiraamme Nikkeä ulkona. Kun tulimme takaisin tallille kuulimme vanhemman vahtikoiramme ärhäkän haukunnan. Syöksyin tarrautumaan se nahkakaulapantaan. Astelin sinne minne Rex oli haukkunut. Maassa makasi pieni (todellakin) musta varsa. Sen karva oli kiiltävää ja silkkistä. Nostin sen syliini ja vein sen joululomalle (kaverilleni) lähteneen Varjon karsinaan. Siellä annoin sille ruokaa, vettä ja kauroja."

Jade löytyi lumihangesta. Se oli kuitenkin hyväkuntoinen. Nytkin se tutustuu maailmaan hämmästyneenä. 

Beautiful È Nonez & Tofifee È

"None seisoi hiljaa karsinasaan. Se näki tallin oven avautuvan. Sen omistaja Siru tuli huoneeseen Nonen vuokraajan kanssa. None katseli kuinka sen vuokraaja avasi syntymäpäivä lahjoja. Yhden kortissa luki:

Annan sinulle lahjaksi Nonen ja sen varsan Toffeen!

Silloin None näki Toffee varsansa."

Ensiksi None oli minulla vuokralla. Sitten 15.1.2011 sain sen 11-vuotislahjaksi Nonen omistajalta Sirulta. Nonen mukana sain sen varsan Tofifee È:n. Nonen entinen nimi on Kinuski. 

 

 

©2019 KHT WhiteApple - suntuubi.com